Az aukció tételei elérhetőek online a galéria honlapján, illetve a galéria székhelyén, ahol kiállításra is kerülnek az online aukció indítása előtt. A helyszínen személyesen is meggyőződhetnek a műalkotások állapotáról, ugyanakkor további információkat kérhetnek egyes tételekkel vagy a licitálási folyamattal kapcsolatban személyesen a galéria munkatársaitól vagy az office@galeriaquadro.ro e-mail címen, illetve a következő telefonszámok egyikén: 0040-374 067 362, 0040–745 341 380.

Az aukció kizárólag online zajlik. Az árverésen való részvételhez kérjük, hogy regisztráljanak a honlapon, illetve jelentkezzenek be a megadott felhasználó és jelszó segítségével.

Az aukció ideje alatt nincs szükség arra, hogy folyamatosan a számítógép-közelben legyenek. A megvásárolni kívánt tételeknél maximális ajánlat beállítására is lehetőség van. Biztonsági okokból kifolyólag a maximális ajánlat megadása manuálisan történik. Amennyiben még érkeznek más ajánlatok is, a program licitál majd Ön helyett a következő licitlépcsőig. Amennyiben nincs más ajánlat, a leütési ár nem éri el az Ön által megadott maximális ajánlat összegét, így a tétel az öné lesz az utolsó megtett ajánlat összegén. Senki sem nyerheti el az adott tételt az ön maximális ajánlatánál kisebb vagy egyenlő összegért.

Fontos megjegyezni, hogy a beállított maximális ajánlat csak Ön számára látható, hisz az aukciós program csak az aktuális ajánlat összegét jeleníti meg.

Amennyiben nem kíván maximális ajánlatot megadni, licitálás közben a megvásárolni kívánt tétel reprodukciója mellett teheti meg ajánlatát a Licitálok gomb segítségével. Ha megjelenik a zöld kupa az aktuális árnál, akkor az Ön ajánlata a legnagyobb.

Minden megtett ajánlat fizetési kötelezettséget von maga után, amennyiben a tétel licitálása azon az összegen zárul.

Amennyiben nem szeretne közvetlenül licitálni, megbízhatja a Quadro Galéria munkatársait e-mailen, megadva a megvásárolni kívánt tételek adatait (szám, szerző, cím) és az ezekre vonatkozó maximális ajánlatot. A megbízásokat az aukciózárás napján, legkésőbb 12 óráig fogadjuk. A biztonság kedvéért telefonon ellenőrízheti, ha ajánlatát megkaptuk és regisztráltuk. A megbízásos ajánlatokat az aukció kezdetekor fogadja el a rendszer.

Az odaítélt tételek esetében a leütési árra az aukcióház 20%-os (30.000 EUR fölötti vásárlás esetén 18%-os) jutaléka, illetve a leütési árból számított 0,5%-os képzőművészeti díj is hozzáadódik, az Aukciós szabályzat szerint.

A tételek kifizetése után a műalkotások átvétele a galéria székhelyén lehetséges, illetve futárszolgálat révén, a vásárló költségére.

A Quadro Galéria garanciát vállal az árverésen szereplő műalkotások eredetiségét illetően a tételekre kiállított vásárlási tanúsítvány révén.